Toldgrænse i USA: Inden du lader dig friste af super-tilbud i de mange New York Outlets, så er det en god idé, at overveje den præcise toldgrænse i USA, når dine mange indkøb skal med hjem til Danmark.

Når du lander hjemme igen, kan der nemlig vente en dyr oplevelse. I lufthavnen venter de danske toldere, klar til at tjekke værdien af dine indkøb. Derfor er har vi lavet en lille guide til din hjemrejse med dine mange indkøb.

Læs mere om shopping i Outlets I New York her

Indrejse med dine indkøb

Toldgrænse i USA er i 2018: 3.250 danske kroner pr. person. Som indrejsende til Danmark fra USA må du altså maksimalt indføre varer, til en samlet værdi af 3.250 kroner pr. person.

Det betyder, at har du købt for mere end 3.250 kroner på din tur til New York, skal der betales told og afgifter af værdien herover. Køber du eksempelvis én enkelt vare til en pris over 3.250 kroner, så skal du betale afgift af hele varens pris.

Måske lyder 3.250 kr. ikke af meget, men tidligere var grænsen kun 1.350 kr.

I outlets står den originale pris ofte på varen. Derfor er et rigtig godt råd, altid at gemme kvitteringen fra butikken, hvor den faktiske pris du har betalt er anført. Ellers vil værdien af dine indkøb, beregnes efter prisskiltene på tøjet og ikke hvad du i virkeligheden har betalt efter rabatten.

I tilfælde af tjek af din kuffert i tolden, kan du med fordel på forhånd have opdelt dit tøj og produkter, efter hvad der er købt i USA og hjemtages til Danmark. Hav kvitteringer mv. i tasken, så du nemt kan fremvise dine indkøb og udgifter hertil. Så minimerer du tiden for tjekket.

En anden mulighed – som muligvis vil betegnes som en gråzone – er at tænke over, hvordan du pakker dine indkøb, inden du tager flyet retur til Danmark. Har du eksempelvis købt tøj, kan du med fordel pille prismærker af tøjet og benytte tøjet under din rejse.

Køber du elektronik i USA, kan det være en idé at smide emballage og manualerne ud, da disse kan hentes på nettet efterfølgende.

Det er naturligvis helt op til dig – og din samvittighed.