Få en fantastisk sejltur – helt gratis – med Staten Island Ferry, og oplev Manhattans sydlige skyline, Ellis Island og Frihedsgudinden.

De ni færger er en af de sidste tilbageværende levn, af hele færgesystemet i New York. Færgerne transporterede folk mellem Manhattan og de omkringliggende bydele, længe før broerne blev bygget.

Hver dag bringer Staten Island Ferry ca. 70.000 pendlere mellem Whitehall Street i nedre Manhattan til St. George på Staten Island. Der sejles tur/retur 365 dage om året i døgndrift, hvilket giver hele 37.180 ture årligt.

Turen tager ca. 25 minutter hver vej, og er du kan nemt tage samme færge tilbage, hvis du altså ikke vil stå af og opleve Staten Island.

Som turist er det naturligvis gratis at sejle med. Så snyd dig ikke for en dejlig sejltur med den sydlige skyline, ved både ud- og indsejlingen til Manhattan, med den flotte skyline i baggrunden.

Under sejlturen vil du komme forbi en meget berømt ”dame” – Frihedsgudinden – og kunne skimte Ellis Island. Så hvis du ikke planlægger et visit, kan du alligevel se dem begge på en gang og samtidigt få en dejlig tur med Staten Island Ferry.

Du kan se alle aktuelle afgangstider her.

Sådan kommer du til havnen på Manhatten:

Subway:

Rød linje 1: Broadway – 7th Ave (Local)
– OBS! Du skal være i de 5 første vogne!

Grøn linje 4/5: Lexinton Avenue (Express).
– Stå af ved Bowling Green station.

Brun linje J/Z
– Stå af ved Broad Street station

Gul linje R: Queens Blvd – Broadway 4th Ave (Local)
– Stå af ved Whitehall Street station

MTA Busser:

Stå af ved St. George station.

Buslinjerne:
40, 42, 44, 46, 48, 51, 52, 61, 62, 66, 74, 76, 78, 81, 84,
86, 90, 91, 92, 94, 96, 98, M5, M15, M20.

Læs mere om transport til Staten Island Ferry på Manhattan her.