Rockefeller Center Juletræ 2018

For mange amerikanere starter julen først rigtigt, når det store Rockefeller Center juletræ tændes. Træet der er kendt fra utallige julefilm, er absolut et must-see i den glade højtid i New York.

2018-update: I år forventes det, at  skøjtebanen “The Rink At Rockefeller Center” åbner den 10. oktober 2018.

Det smukke juletræ forventes i år, at blive tændt: Onsdag d. 28. november 2018 kl. 19:00.
Juletræet står tændt indtil første uge af januar 2019.

Du finder det flotte Rockefeller Center juletræ på: 30 Rockefeller Plaza (West 48th & West 51st Gader og 5th og 6th Avenue)

Gratis live Rockefeller juleshow

I år forventes det, at træet bliver tændt for første gang omkring onsdag d. 28 november 2018 med en live-optræden og et kæmpe show fra kl. 19:00 – 21:00 (lokal tid +6) på Rockefeller Plaza, mellem West 48th og 51st Streets og Fifth og Sixth Avenue. Showet er gratis og åbent for offentligheden, efter en først-til-mølle princippet.

iLoveNewYork.dk-TIP: Titusinder af mennesker vil fortrænge fortorvene til showet, så kom i god tid. Da showet har et stort sikkerhedstjek for adgang til området omkring showet, vil der foretages tjek af tasker i gaderne omkring. Lad gerne tasken blive hjemme, for at komme hurtigere igennem kontrollen.

Læs også artiklen: Jul i New York 2017

Historien bag Rockefeller juletræet

I mere end syv årtier har juletræet ved Rockefeller Center, prydet mellem de omkringliggende højhuse, som et tegn på at nu nærmer juletiden sig for alvor. Det er en af New Yorkernes foretrukne julebegivenheder, såvel for de mange tusinde turister, der hvert år ligger vejen forbi – verdens måske – mest populære juletræ.

Fra begyndelsen var træet et samlingssted og en højtidlige juletradition. Selv før det første formelle juletræ kom op, stod de mange bygningsarbejdere linet op under et juletræ på Rockefeller Plaza byggepladsen, for at hente deres løn.

Efter tragedigen den 11. september blev træet pyntet i en patriotisk røde, hvide og blå nuancer. I dag ser mere end en halv million mennesker træet – hver dag, hvilket gør Rockefeller Center til ét af de absolut mest populære jule-attraktioner i hele New York.

Du finder mere information om Rockefellercenter her.