One World Observatory blev bygget efter det tragiske terrorangreb i New York den 11. september 2001, hvor byen rejste sig og skabte planerne for den majestætiske bygning. Som et monument og minde om de to World Trade Center-tårne, har man skabt et nyt vartegn for hele Manhattan.

Som muligt før 11. september, kan du nu igen se hele Manhattan udfold sig foran dine fødder. One World Observatory på 102. etage af skyskraberen, er stedet hvor du får det mest imponerende syn fra den sydlige del af Manhattan.

Hele turen op til 102. etage sker i fremtidens elevatorer – også kaldet SkyPods. Man mærker dårligt nok bevægelsen, hvor kun lidt proppende fornemmelser i ørerne afslører, at man suser mod toppen til One World Observatory. Det hele sker på kun 47 sekunder! Undervejs på turen op, danner væggene i elevatoren rammerne for en film, da de naturligivs er skabt af TV-skærme.

I One World Observatory får man mulighed for, at se hvordan man skaber en så imponerende bygning. Med egne øjne kan man se den klippegrund, som hele bygningen hviler på og høre fortælleringer fra folkene som har opført One World Tower.

Det er muligt at leje en smart tablet (One World Explorer), som giver et virtuelt billede af de vartegn som findes i udsigten fra One World Observatory. Prisen er 15$.

I finder også en restaurant “ONE Dine” i One World Observatory, hvis ikke højdeskrækken har taget appetitten fra jer. Her finder i et a la carte menukort med klassisk New York’er inspireret menukort efter sæson samt cocktails.

Åbningstider for One World Observatory

Alle dage 8:00 – 21:00

Entrepriser for One World Observatory:

Standard Reserved-billet: 34$
Priorty Reserved-billet: 56$ (Inkl. fast-track)

Du kan købe billetterne her på den officielle hjemmeside.

TIP: Mindst travle perioder er 8:00 – 10:00 og igen fra 19:00 – 21:00.

Adressen er 285 Fulton St, New York, NY 10006, USA