November i New York

Besøger du New York i november-måned, venter der en kalender fyldt med populære begivenheder og traditioner. Thanksgiving – med Thanksgiving Day parade, årets vildeste shoppe-event med Black Friday. Men selvom vi kun har november, har New York et væld af juletradioner med åbning af julemarkeder og ikke mindst juletræstænding af Rockefeller Centers smukke juletræ.

Hvis ikke alle disse fantastiske arrangementer gør dig forpustet, ja så kan du med fordel snøre løbeskoene og løbe med i New Yorks officielle marathon. Bedre jokes får du med garanti med New Yorks Comedy-festival, som også går løs i november.

Thanksgiving i New York

Den populære amerikanske høstfest Thanksgiving, er en elsket tradition der stammer helt tilbage til 1621. Her mødes amerikanske familie og venner til et overdådigt måltid med kalkun, tranebær, søde kartofler og græskartærte til dessert.

Thanksgiving falder i på torsdag den 22. november 2018. Er du i New York omkring den dato, så bør du bestemt prøve den traditionelle Thanksgiving-menu. Flere lokale restauranter serverer den fulde menu, men book bord i god tid.

Macys Thanksgiving Day Parade 2018

Du må ikke gå glip af årets parade på Thanksgiving Day – nemlig den traditionsrige Macys Thanksgiving Day Parade. I år er det 93. gang, at det traditionsrige arrangeret løber af stablen og det sker torsdag den 22. November 2018, fra kl. 09:00 til 12:00.

Måske kender du paraden fra TV, hvor de store balloner med kendte animationsfigurer fylder New Yorks gader i fest og farver. Her følger paraden vores alle sammens kære Julemand til Macys butikken på Harald Square.

Læs meget mere om Macys Thanksgiving Day Parade 2018 her.

Rockefeller Center Juletræstænding 2018

Verdens måske flotteste juletræ står ved Rockefeller Center. Selvom du kan følge pyntningen af træet i det meste af november måned, er det alligevel noget helt specielt når de tusindvis af farverige lys, tændes fra onsdag den 28. november 2018, klokken 19:00 (Lokal tid).

Hvert år sendes juletræstændingen live på TV, hvor underholdningen krydres med verdenskendte sangere. Det er gratis at se hele showet, men kom i rigtig god tid, da sikkerheden og menneskemængden omkring arrangementet er enormt.

Læs meget mere om Rockefeller Center juletræet her.

The Rink ved Rockefeller Center

Er du til skøjter må du ikke gå glip af åbningen af The Rink ved Rockefeller Center. Et legendarisk sted, som ved juletid også prydes af det smukke Rockefeller juletræ som tændes i slutningen af november. Hvert år åbner “The Rink” ved efterårsferien og du kan naturligvis leje skøjterne ved skøjtebanen, så du slipper for at pakke dem med i din kuffert.

Du finder The Rink ved Rockefeller Center på Fifth Avenue mellem 49th og 50th St. Priserne er $25 for voksne, $15 for børn og $12 for leje af skøjterne.

Juleshow: The Radio City Christmas Spectacular

Det populære juleshow med “The Rockettes” er en af de bedste juletraditioner og et familieshow du ikke skal gå glip af. Selvom det måske er lidt tidligt at tyvstarte julen allerede i november, så bør du ikke gå glip af showet når du endelig er i New York.

Der er bare noget magisk over hvor præcist synkront man kan danse, hvilket også er omdrejningspunktet i forestillingen. Showet starter i år fra den 9. november 2018 og løber frem til og med 1. januar 2019.

Læs mere om showet Christmas Spectacular her.