Et gratis besøg i New York Public Library – New Yorks hovedbibliotek – er et absolut must når du besøger Manhattan. Allerede ved hovedindgangen bliver du mødt af Patience og Fortitude, som er de to berømte marmorløver, der skuer over Fifth Avenue og bevogter biblioteket.

New York Public Library er opført i den smukke beaux-arts-stil, som med sin loftudsmykning og bogreoler, gør det til en af New Yorks bedste gratis seværdigheder.

Ved bibliotekets indvielse i 1911 var det faktisk USA’s største bygning i marmor. Allerede ved ind indgangen fornemmer du de massive vægge og trapper af marmor, der fører dig op til bibliotekets læsesale.

New York Public Library
New York Public Library læsesal.

Den store berømte læsesal “Rose Main Reading Room”, prydes af de overdådige kasseloft, som med garanti vil få dig til at måbe. Slå dig gerne ned ved borderne med en medbragt bog eller lån én af bibliotekets mange bøger.

Bemærk at der foretages sikkerhedstjek ved indgang og udgang af din taske. Læsesalene er stillezoner og kamerablitz-frie områder. Undgå unødvendig støj af hensyn til stedets brugere.

Efter besøget må du ikke snyde dig selv for et besøg i Bryant Park bag New York Public Library. Den lille oase giver dig en tiltrængt pause på de små spinkle borde og stole, og muligheden for at nyde din medbragte frokost i solen. Gå ikke glip af den fantastiske udsigt til majestætiske Empire State Building, fra Bryant Park.

Adresse:
Fifth Avenue ved 42nd Street.

Subway: B/D/F/M til 42nd St. Bryant Park, Fifth Avenue.

Adgangspris:
Gratis!

Åbningstider:
Mandage – 10:00 – 18:00
Tirsdage – 10:00 – 20:00
Onsdage – 10:00 – 20:00
Torsdage – 10:00 – 18:00
Fredage – 10:00 – 18:00
Lørdage – 10:00 – 18:00
Søndage – 13:00 – 17:00

Rundvisninger:

Mandag til lørdag klokken 11:00 og 14:00.
Søndag klokken 14:00.

Du kan læse mere om New York Public Library, arrangementer, historie og meget mere på deres officielle hjemmeside her.