New York Guide

New York Guide

– Til dit første besøg i den fantatiske storby!

Klar til dit første møde med New York og “The Big Apple”? Vi har samlet en komplet “New-York-Guide for begyndere”, over de mange udbud af seværdigheder, attraktioner og aktiviteter byen byder på. Få overblikket med denne guide over de bedste og mest populære attraktioner du ikke må gå glip af på din rejse.

Transport: Metro med MetroCard
Vores New York Guide starter med transporten rundt i hele New York. Selvom storbyen er kendt for sine mange gule taxier, anbefaler vi, at benytte subwayen der forbinder hele New York. Med et MetroCard kan du købe enkelture, 3-dagsture eller 7-dagsture på en af de mange metrostationer. Prisen for en hel uges ubegrænset brug er (Marts 2014) 30$. Selvom rutekortet kan virke uoverskueligt, vil du hurtigt opdage at det faktisk er meget logisk opbygget. Ellers hjælper lokale newyorkere dig gerne, ligesom personalet på de mange subway-stationer. Har du en smartphone med adgang til Apps, så hent gerne en NYC Subway App (iPhone/Android), som med GPS kan anvise nærmeste subway station, samt kort over alle ruter.

Opbygningen af byens gader.
Start gerne hjemmefra med at få et overblik over byens streets og avenues. Streets er de gader som går vandret, og avenues er gaderne der går lodrette igennem Manhatten. Eneste vej der bryder dette mønster er den velkendte Broadway der bryder streets og avenues, f.eks. igennem Time Square.

NYC Information Center (Turistcenter)
Har du brug for ydeligere informationer når du er i New York, bør du aflægge et visit hos NYC Information Center, hvor du kan finde materiale og få vejledning om alt fra attraktioner, seværdigheder og aktiviteter der tilbyder sig i “byen der aldrig sover”.

Populære seværdigheder du ikke må gå glip af på din førstegangstur i New York.

Times Square
Manhattens hjerte, det pulsende liv, blinkende skærme og billboards. Øjeblikket hvor du ved du er kommet til New York, hvor du vil stå måbende og bare suge indtrykket til dig. Larmen, dampen fra riste i vejen, den søde duft fra gadesælgerens brændte mandler, tusindvis af mennesker. Lad dig ikke skræmme, du må opleve Time Square, gerne ved aften tid i lyset fra de tusindvis af skærme der oplyser pladsen i et væld af farver.

Empire State Building
Se det hele fra oven, i toppen af Manhattens flotte ikon – Empire State Building. Fra toppen af den imponerende bygning kan du se hele New York City fra oven. På udsigtsplatformen på 86. etage finder du også kikkerter, som gør oplevelsen endnu bedre. Snyd dig ikke for at se solnedgangen, og forvandlingen fra dag til aften.

Frihedsgudinden & Ellis Island
Snyd dig ikke for at besøge New Yorks ikon, og måske flotteste kvinde: Frihedsgudinden. Med sine 93 meters højde pryder hun den sydlige anløb til Manhatten, med hele finansbydelen og wallstreet i baggrunden. Hvis du blot vil tage nogle flotte billeder af Frihedsgudinden, kan du tage den store gratis færge mod Staten Island. Her vil du have kunne tage flotte billeder af Frihedsgudinden tæt på, uden det koster dig en krone.

Brooklyn Bridge
Brooklyn Bridge er ikke bare endnu en bro der krydser East River, men et prægtigt bygningsværk. Nyd udsigten til Manhattens Skyline med de mange højhuse og smukke udsigt over East River.

Central Park
Bliver storbyens pulserende liv for meget? Tag en pause væk fra trafikstøj, højhuse og mennesker, med et pusterum i den enorme Central Park. Træd ind i det smukke grønne landskab og oplev parkens behårede indbyggere springe fra træ til træ. De brune egern flokkes i hopetal, og skaber glæde for såvel børn som voksne. Medbring gerne lidt usaltede jordnødder og du skal se dem springe lystigt omkring dig. Central Park er alle de lokale New Yorkeres frirum. Her mødes de til et spil baseball, picnic på tæpper og for at læse en bog i skyggerne af de smukke Amerikanske ahorntræer.  Central Park er et 3,5 km2 grønt område med store plæner, baseballbaner, skovområder, klipper, store søer og vandløb.

5th Avenue shopping
5th Avenue er stedet hvor du kan shoppe de største og mest anerkendte modebrands. Den lange avenue byder på forretninger i absolut luksus-klassen, men også billigere brands som Zara er at finde her. Bliv ikke overrasket hvis du støder på kendte stjerner – de handler også her. Snyd dig ikke for en shoppingtur i Saks på 5th Avenue, som ved juletid byder på fantastisk lysshow på hele bygningen samt de flotteste juleudsmykkede vinduer.

Ground Zero
Ingen New York Guide uden Ground Zero. Gå ikke glip af et besøg på det smukke mindesmærke for den 11. september 2001. Ground Zero vil for altid stå som et vidnesbyrd om de tragiske hændelser, der fandt sted ved terrorangrebet mod New York. Her finder du også de to smukke vandfald, placeret hvor tvillingenetårnene stod placeret. Se også håbets træ, som stod ved tårnene og overlevede trods sammenstyrtningen. Besøg Tribute WTC Visitor Center og reservér en tid inden afrejse.

Wall Street

Du må ikke gå glip af finansdistriktet og Wall Street. Her finder du New York Stock Exchange (NYSE), hvor der handles aktier for milliarder af dollars hver dag. Det er desværre ikke muligt at besøge NYSE som turist, da bygningen har meget strenge sikkerhedsregler, men snyd ikke dig selv for at se den berømte facade og bygning.

Vi håber du får en god første tur til New York City og at denne New York Guide har givet dig inspiration? En kæmpe oplevelse venter dig.