Man kan ikke sige marts i New York, uden at sige “St. Patrick’s Day”. Den Irske fest fejres hvert år med et farvestrålende grøn parade i Manhattans gader. Selvom vinteren ikke helt har sluppet sit tag i New Yorks gader, fornemmer man alligevel foråret er på vej – specielt i Central Park.

St. Patrick’s Day i New York

Den årlige parade på St. Patrick’s Day i marts i New York, løber af stablen den 17. marts fra kl. 11:00.

St. Patrick’s Day er en årlig Irsk tradition den 17. marts i New York, som markerer datoen for Saint Patrick’s død – Irlands mest berømte skytshelgen. Festlighederne omkring denne dato mindes derfor specielt Saint Patrick og den efterfølgende ankomst af kristendommen i Irland.

Parade starter kl. 11:00 på 44th Street, hvor paraden marcherer op på 5th Avenue, forbi St. Patrick’s Cathedral på 50th Street og videre til 79th Street. Det hele slutter ved 17:00-tiden, ved “American Irish Historical Society” på East 80th Street.

Forårsfornemmelser i Central Park

Selvom vinteren ikke helt har sluppet New Yorks gader, fornemmer man alligevel forårets kommen – specielt i Central Park. Når storbyens larm bliver for meget, eller det er tid til lidt frisk luft, så læg vejen forbi Central Park.

Læs meget mere om Central Park her.

Er du til skøjter, så må du ikke gå glip af skøjtebanen “Wallmans Ice Rink” i Central Park. Det er nemlig sidste måned her i marts, at du har muligheden. Skøjtebanen åbner hver dag kl. 10:00 og helt til kl. 23:00 i weekenderne, da banen er oplyst. Se åbningstiderne her.

Har du mindre børn med, finder du også hele 21 legepladser fordelt over hele Central Park. Medbring evt. nødder til de små egern i parken, som nærmest kan fodres direkte fra hånden – og børnene elsker det.

Husk du også finder også den hyggelige Central Park Zoo i parken. Den lille zoologiske have i Central Park har åben alle dage i marts fra 10:00 – 16:30.

Læs mere om Central Park Zoo her.

The Orchid Show i New York

The Orchid Show i marts i New York, er en af de mest omfattende Orkidé-udstillinger, afholdt af The New York Botanical Garden. Med tusindvis af blomsterende orkideer af forskellige arter, er det en af ​​de bedste begivenheder i marts. Få startet forårsfornemmelserne i de lune drivhuse, mens du nyder frodige dufte fra de umådeligt smukke orkideer i afskygninger som du aldrig har set før.

New York Botanical Garden er New Yorks botaniske have. Søg ly fra de stadig kolde kalder og gå en tur i den smukke have i drivhusene. Det er den 16. årlige “Orchid Show”, som denne gang er designet af en belgisk blomsterkunstner ved navn Daniel Ost

New York Botanical Garden’s store orkidé-show starter lørdag den 23. februar helt frem til søndag den 28. april 2019. Adgang koster $20 (Cirka 120 kr.).

Læs meget mere om New York Botanical Garden her.

The Orchid Show finder sted i New York Botanical Garden (2900 Southern Blvd, Bronx) inde i Enid A. Haupt Observatory. Du finder deres hjemmeside her.

Macy’s Flower Show 2019

Hvert år slår Macy’s Harald Square dørene op i verdens største stormagasin, til sin årlige blomsterfestival – Macy’s Flower Show. I år er det den 45. gang, at den blomstrene festival sætter gang i forårsfornemmelserne, med overdådige dekorationer. Hvert år med et nyt tema – og i år (2019) – er temaet “Journey to Paradisios“, så der er lagt op til meget unikke dekorationer med rum-tema.

Kan det blive bedre? Ja faktisk, for det er fuldstændig gratis at se blomsterfestivalen, da den foregår i Macy’s stormagasin på Harald Square.

Macy’s Flower Show løber fra den 24. marts, til og med 7. april 2019. Du finder Macy’s Harald Square på 151 W 34st Street, mellem Sixth og Seventh Avenues.