Jul i New York 2018

Når du først har oplevet jul i New York, vil du nok altid huske hvor fantastisk byen tager sig ud i juletiden. Det er en tid, hvor byen er på sit smukkeste – dækket i lys og julecharme. Tiden er noget helt specielt og gaderne er fyldt med julehygge og travlhed.

Måske er du kommet til New York for at handle julegaver, opleve skøjtebanerne i Central Park, se det smukke juletræ ved Rockefeller Center – ligemeget hvad, så håber vi, at denne guide giver dig de bedste kort på hånden til, at opleve det magiske ved jul i New York.

Rockefeller Juletræ

For mange amerikanere starter julen først rigtigt, når det store smukke Rockefeller Center juletræ tændes. Træet kender du med garanti fra de utallige julefilm og er absolut et must-see i den glade højtid i New York.

Læs meget mere om Rockefeller Center Juletræ her.

Jul i New York – fra toppen af Rockefeller Center

I hjertet af det hele ligger Rockefeller Center. Bygget helt tilbage i 1930’erne af John D. Rockefeller, der fungerer som kontorbygning, der står som et mesterværk af art deco arkitektur. Rockefeller Center træder ekstra smukt frem i juletiden, når en overdådigt juletræ pyntet med tusindvis af lys, pryder juletiden. Foran træet finder man den romantiske skøjtebane i den nedre del af Plaza of Fifth Avenue mellem 49th og 50th Street.

Fra toppen af Rockefeller Center, udfolder byen sig fra et helt andet perspektiv, med udkigspunktet Top of the Rock observations dæk. Her findes en fantastisk udsigt med 360 graders udsigt over byens tage, fra det 70. etage høje Rockefeller Center.

Juleshow I Radio City Hall “Christmas Spectacular”

Om aftenen danner Radio City Music Hall rammerne den traditionsbundne Christmas Spectacular forestilling, der byder på et sceneshow uden lige, udført af de legendariske Rockettes kvinder, der har danset sig ind i alle amerikanske (jule)hjerter siden 1932.

Læs meget mere om Juleshow: Christmas Spectacular her.

Juleudstillinger i butiksvinduerne

Butiksvinduerne i de største stormagasiner omdannes ved jul til bizart smukt dekorerede juleudstillinger. Nord og syd for Rockefeller Center, langs det meste af Fifth Avenue, kæmper de ypperligste modehuse og high-end stormagasiner, om prisen for de flotteste og mest prægtige juleudsmykninger i vinduerne.

Start turen ved Bloomingdales og Barneys, og fortsat ned langs Fifth Avenue forbi Saks Fifth Avenue og se det flotte lysshow på bygningen. Derefter vest på 34th street og se de overdådige juledekorerede vinduer i Macy’s, som også kan bryste sig af titlen, som verdens største butik og mest historiske af dem alle.

Får du mod på flere butiksvindue-juleudstillinger, så se også Lord & Taylor, Tiffany & Co. samt Bergdorf Goodman.

Julemarkeder I New York

Får du brug for en pause og en let frokost, så smut forbi Bryant Park, bag New York Public Library, hvor du kan spise ved de små grønne borde i fransk stil, rundt om skøjtebanen eller ved juletræet. Bagefter kan du gå en tur blandt de mere end 100 opstillede juleboder, som sælger alt fra gaver, lækkerier til kunsthåndværk og smykker.

Gå ikke glip af jul i New York. Vi lover det er en fantastisk oplevelse.

Læs også vores guide til Nytår i New York.