Ground Zero er navnet på den plads, hvor World Trade Center-tårnene stod, før terrorangrebet den 11. september 2001, hvor to fly kolliderede med tårnene og kostede livet for 2.606 mennesker i og omkring området.

Samlet mistede hele 2.996 mennesker livet (heraf 19 terrorister) og mere end 6.000 blev såret i angrebet. Af de dræbte var 265 på de fire fly (inklusiv terroristerne), 2.606 i World Trade Center og i det omkringliggende område omkring Ground Zero, samt 125 ved Pentagon. Der omkom hele 343 brandmænd og 71 politibetjente i terrorangrebet ved Ground Zero.

Læs også: World Trade Center Memorial

Angrebene var den mest dødbringende terrorhandling i verdenshistorien og det mest ødelæggende udenlandske angreb på amerikansk jord, siden angrebet på Pearl Harbor den 7. december 1941.

Genopbygning på Ground Zero

Med tabet af tvillingetårnene World Trade Center, lå Ground Zero som et åbent sår på Manhattan, hvorfor stedet blev døbt “Ground Zero”. Oprydningen efter tårnene tog mere end 8 måneder, hvor arbejdet stod på i døgndrift.

Til genopførelsen af Ground Zero valgte man “The Memory Foundations”, designet af Daniel Libeskind, til at lave den overordnede plan, for det nye World Trade Center. Valget blev et mindesmærke “World Trade Center Memorial” med et museum, samt et kombineret subway-station/shoppingcenter “Oculus”. Dertil opførte man “One World Trade Center”-tårnet på 541 meter, omkranset af tre højhuse til erhverv.

I One World Trade Center kan man komme helt til tops i “One World Observatory“, og opleve den fantastiske udsigt fra 102. etage, over hele Manhattan og omegn. Du suser til tops i tårnet, med den lyn-hurtige SkyPods-elevator, hvor du er omgivet af en kort film, undervejs op.

Læs også: Alt om One World Observatory

Det er muligt at leje en tablet, som giver en virtuel guide til de bygninger, attraktioner og landskab, som kan ses fra 102. etage.

TIP: Det er gratis at besøge mindesmærket. Læs mere om besøget her.