Gratis glæder i New York

Selvom flypriserne er faldende til New York, er besøget ofte en dyr fornøjelse når først flybilletten, hotellet, maden, shoppingen og diverse seværdigheder er betalt. Derfor har vi valgt at samle en liste med nogle af de gratis glæder der venter i New York.

Se nogle af alle de gratis glæder i New York, ved at navigere (tryk på næste-knappen) nedenfor:

1. New York Public Library

New Yorks offentlige bibliotek byder dig velkommen med de berømte marmorløver og sin flotte byggestil, der med sine søljer og statuer hentede inspiration fra Europa med Beaux Art for omkring 100 år siden.

Se den flotte og meget imponerende læsesal sender tankerne til Harry Potters Hogwarts med den imponerende læsesal med plads til mere end 500 ved langbordene. Hop med på en af de guidede ture som også er gratis, mandag til lørdag kl. 11.00 og 14:00.

Desuden byder biblioteket på flere gratis glæder med flere forskellige udstillinger. Se en kopi af den originale Uafhængighedserklæring. Du finder biblioteket på Fifth Ave og 42nd St, i Midtown East.

Læs meget mere om New York Public Library her.

2. Central Park

Skiftet fra storby til skovidyl og ro kan nærmest virke surrealistisk, når man træder ind i Central Park fra storbyens pulsende liv.

Central Park byder også på mange gratis glæder og oplevelser. Afhængig af årstiden du besøger Central Park på, kan du ved vintertid/juletid løbe på skøjter. Ved sommertid kan du spille baseball, løbe, ride eller ro. Parken afholder også koncerter eller mindre teateropsætninger.

Hvis du kigger op vil du se du ikke er alene. Central Park er fyldt med fugle, ørne og ikke mindst de mange livlige egern. Medbring gerne lidt usaltede nødder og du vil få fantastiske billeder af de mange egern.

Læs mere om Central Park her.

3. Staten Island Ferry (Frihedsgudinden)

Hvis du ikke vil bruge hundrede vis af kroner på en tur med de mange turistbåde, kan du tage med på en gratis sejltur til Staten Island som sejler lige forbi Frihedsgudinden og giver en smuk indsejling til Lower Manhattens flotte skyline. De store gule færger sejler frem og tilbage hele dagen, og kan nemt kombineres i forbindelse med andre seværdigheder på den sydlige del af Manhatten.

Læs mere om Staten Island Ferry her.