Frihedsgudinden

Frihedsgudinden er en af New Yorks mest populære turistattraktioner og vartegn. Den populære dame har tryllebundet rejsende fra alle hjørner af verden, i mere end hundrede år og er et absolut must-see på din tur til New York.

Statuen forestiller en kvinde i løse klæder med en krone på hovedet. Selve kronen symboliserer med sine 5 takker, de 5 verdenshave og kontinenter. I sin venstre hånd bærer hun USA’s lovbog påskrevet datoen 4. juli 1776 (USA’s uafhængighedsdag). I sin højre hånd bærer hun en fakkel, der brænder med frihedens flamme. For hendes fødder ligger sprængte lænker, der skal symbolisere, at al tyranni er afskaffet.

Læs også artiklen: Gratis sejltur forbi Frihedsgudinden

Frihedsgudinden blev oprindeligt givet til USA, som en gave fra det franske folk, til ære for USA’s afhængighed. The Lady of Liberty blev afsendt fra Europa til New York i hele 350 stykker og det tog mere end fire måneder, at sætte hende sammen. Frihedsgudinden har raget op over New York Harbor lige siden indvielsen den 28. oktober 1886.

Statuen er designet af Frédéric Auguste Bartholdi (en fransk billedhugger) og bygget af Gustave Eiffel. Statuens samlede vægt er på hele 450.000 pounds (204,1 ton) og er 151 fod høj (93 meter, heraf 46 meter statue og 47 meter sokkel).

Læs også artiklen: Ellis Island

TIP: Husk at du kan få en gratis sejltur forbi Frihedsgudinden med Staten Island færgen – helt gratis! Læs mere her. Alternativt kan du du se Frihedsgudinden lige i øjnene, med en helikopter-tur over Manhattan. Læs mere her.