Esta USA-Visum:

Du skal altid ansøge om Esta visum når du skal besøge USA. Ansøgningen skal allerede ske hjemmefra og påkrævet for, at du kan komme ind i USA når du står af din flyver.

Esta visa kaldes også “Visa Waiver Program” og er gyldigt for indrejse til USA i en periode på op til 90 dage. Det er vigtigt, at alle personer du rejser med, har udfyldt og fået godkendt deres Esta-ansøgning.

Esta – Ansøgning

Du kan kun ansøge om visum fra den officielle hjemmeside. Du finder den officielle danske Esta ansøgningsskema her. Prisen for et visum er pr. 1.1.2017: 14 $ pr. person.

Vigtigt! Den amerikanske ambassade anbefaler, at man tager sig i agt for private firmaer, som hævder at kunne bistå med ansøgning om ESTA til USA. Ansøg kun fra den officielle hjemmeside her.

Flere falske hjemmesider ligger højt på google når du søger efter visum. Disse tager ekstra penge for at indsende din Esta-ansøgning. Servicen er unødvendig og du er ikke garanteret, at de rent faktisk indsender din ansøgning.

Får du afvist dit visum skal du kontakte den amerikanske ambassade direkte.
Bemærk at du IKKE kan søge om visum til USA, hvis du har rejst til, eller har været i: Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia og Yemen efter 1. marts 2011 (undtagelser gælder). Det samme gælder, hvis du har dobbelt statsborgerskab fra Iran, Irak, Sudan og Syrien.

Læs også: Tjekliste til Esta-visum

Esta Visum med Gruppeansøgning.

Er i flere der rejser sammen, kan du med fordel ansøge som en gruppe. Bemærk at der stadig skal ansøges individuelt for hver person, men alle ansøgningerne samles under en gruppe og login. På den måde har i oversigt over alle jeres visum på et sted.

Genbrug og opdatering af Esta visa

Bemærk at du ikke behøver at genansøge om visa hvis du besøger USA inden for gyldighedsperioden for dit visum. Ofte er perioden på 2 år fra den dato du oprindeligt søgte om visa til USA. Tjek altid at gyldigheden gælder for hele perioden du skal opholde dig i USA.

Husk at det er nødvendigt, at opdatere dit Esta visum hvis du vil genbruge det inden for gyldighedsperioden. Det er nødvendigt, at opdatere adressen for din første overnatning. Adressen er på det opholdssted du benytter første nat (f.eks. adressen på jeres hotel). Du skal derfor altid have booket eller planlagt den første overnatning når du besøger USA. Opdatér adressen for hvert besøg.

Print af visum

Vi anbefaler altid, at du medbringer dit Esta-visum i papirsform eller digitalt lagret på din smartphone. Skulle der ske komplikationer i toldområdet i lufthavnen, kan det være en fordel, at have medbragt visummet.

Indrejsen til USA

Når du ankommer til din destination i USA og stiger ud af flyveren, skal du gå mod indrejseområdet. Her skal du medbringe din udfyldte “customs declaration form” som du har fået udleveret i flyveren. Der skal udfyldes én per person eller én per familie. Medbring gerne en kuglepind til formålet i din håndbagage.

Hav dit pas klar når du kommer frem til en US Boarder-official ved skranken og aflevér det sammen med din udfyldte “customs declaration form” (tolddeklaration). Du vil blive bedt om at placerer dine fingre på en skanner og foretage et digitalt scan af dine fingeraftryk. Ligeledes vil der blive taget et billede af dig med et kamera på stedet.

Bemærk du maksimalt må opholde dig i 90 dage med et Esta-visum. Ønsker du længere tids ophold, skal du ansøge særskilt om et visum.