Ellis Island fungerede i mere end 60 år, som USA’s immigrations-centrum, som det første møde ved indrejse til USA. Mere end 12 millioner immigranter fra 1892 til 1954, blev registreret og lægeundersøgt, før de fik adgang til deres nye land.

I dag fungerer Ellis Island som et museum ”Ellis Island Immigration Museum”, som udover det historiske ”Great Hall” også rummer et over 3-etagers museum, som genfortæller hele USA’s immigrationshistorie.

Museet har mange billeder, effekter, personlige fortæller og meget mere, fra de millioner af immigranter fra især Europa, der krydsede Atlanterhavet, i håbet om en ny tilværelse i USA.

Det er også muligt at spore dine egne slægtninge, hvis du familiært har haft familiemedlemmer som er immigreret til USA i årene 1892 til 1954. Alle registreringer er nemlig blevet digitaliseret i en elektronisk database, som gør, at du nemt kan slå slægtninge op.

Se Ellis Island – gratis!

Der er flere muligheder for at besøge Ellis Island. Den nemmeste måde er, at købe adgang til en sejltur i New York, hvor du kommer forbi Frihedsgudinden og Ellis Island. Prisen for en sejltur er ofte i omegnen af 45-50$ plus taxes, afhængig af turens omfang. Du kan eksempelvis tage på en sejltur rundt om hele Manhattan.

En gratis mulighed er, at sejle med Staten Island Ferry, som tager ca. 25 minutter hver vej. Her kommer du forbi Frihedsgudinden og Ellis Island på turen til Staten Island. Du har dog ikke mulighed for, at besøge Ellis Island, men du kan se og tage billeder på afstand. Færgen sejler 365 dage om året i døgndrift – samlet mere end 37.180 ture om året. Turen er gratis for alle.

Du kan læse mere her om Staten Island Ferry.