Central Park er New Yorks grønne oase og fristed fra byens larm og mylder. Det er næsten umuligt at tænke på Manhattan, uden ikke at tænke på Central Park. Parken er hele 4,1 km lang og 825 m bred, med et samlet areal på 3,4 km². Årligt bliver den besøgt af mere end 30 millioner besøgende, hvilket gør Central Park, til den mest besøgte bypark i hele USA.

Når du planlægger din tur til New York, bør du altid give plads til én (der ofte bliver til flere) gåtur i Central Park. Når storbyens larm og beton-helvede bliver for altoverdøvende, byder parken dig velkommen til en skøn gåtur, på de mere end 93 kilometer gå sti – der uanset årstid – altid er noget helt specielt.

Besøg parken ved vintertid, og hop i et par skøjter på den populære skøjtebane, Wollmans Skating Rink (hjemmeside), der åbner op i slutningen af oktober. Er du så heldig at opleve parken i snevejr, venter der dig et fortryllende vinterlandskab og sneboldkampe.

Besøger du parken i løbet af sommeren, må du ikke gå glip af hyggelige picnic-ture på de store plæner, gratis Shakespeare teaterforestillinger (Delacorte Theater) og daglige gratis-koncerter på SummerStage.

Efteråret i New York byder på masser af tørt vejr og varme. Så oplev parken, når den grønne park forvandles til et næsten magisk rød-gult tæppe af efterårsblade.

Sejltur i Central Park

 Det er næsten alt for idyllisk, at drive rundt i en robåd midt på Manhattan og så i selveste Central Park. Men ikke desto mindre, kan du sejle en tur i det blikklare vand, blandt de bølgende trækroner med skyskraberne tronende i baggrunden.

Du kan leje en båd ved The Boathouse (Park Drive North – hjemmeside www.thecentralparkboathouse.com). Brug indgangen til Central Park ved 5th Avenue og East 72nd Street.

Strawberry Fields – John Lennons mindemærke

 I Central Park finder du særligt område ”Strawberry Street”, opkaldt efter Beatles-sangen ”Strawberry Fields Forever”. Mindesmærket ”Imagine” er placeret over for den gade, hvor John Lennon boede, da han blev myrdet.

Du finder den fredsfyldte del ved Central Park West, ved indgangen mellem 71 Street og 74 Street, Upper East Side. (Subway linje B & C, stå af ved 72nd Street).

Læs mere om Central Park

Se hvad der sker i parken, når du kommer til New York. Du kan læse meget mere om de flere hundrede attraktioner i Central Park, på deres officielle hjemmeside her.