Jul i New York

Når du først har oplevet jul i New York, vil du altid huske hvor fantastisk byen tager sig ud i juletiden. Det er en tid, hvor byen er på sit smukkeste, dækket med lys og julecharme. Tiden er speciel og gaderne er fyldt med varme af menneskelig venlighed – altså så længe du ikke ramler ind i Black Friday-shopperne eller de sidste-øjebliks-julegave shoppingene mennesker.

Jul i New York – fra toppen

I hjertet af det hele ligger Rockefeller Center. Bygget helt tilbage i 1930’erne af John D. Rockefeller, der fungerer som kontorbygning, der står som et mesterværk af art deco arkitektur. Rockefeller Center træder ekstra smukt frem i juletiden, når en overdådigt juletræ pyntet med tusindvis af lys, pryder juletiden. Foran træet finder man den romantiske skøjtebane i den nedre del af Plaza of Fifth Avenue mellem 49th og 50th Street.

Fra toppen af Rockefeller Center, udfolder byen sig fra et helt andet perspektiv, med udkigspunktet Top of the Rock observations dæk. Her findes en fantastisk udsigt med 360 graders udsigt over byens tage, fra det 70. etage høje Rockefeller Center.

Radio City Music Hall – Christmas Spectacular

Om aftenen danner Radio City Music Hall rammerne den traditionsbundne Christmas Spectacular forestilling, der byder på et sceneshow uden lige, udført af de legendariske Rockettes kvinder, der har danset sig ind i alle amerikanske (jule)hjerter siden 1932.

Nord og syd for Rockefeller Center, langs det meste af Fifth Avenue, kæmper de ypperligste modehuse og high-end stormagasiner, om prisen for de flotteste og mest prægtige butiksvinduer og udsmykninger. Start turen ved Bloomingdales og Barneys, og fortsat ned langs Fifth Avenue forbi Saks Fifth Avenue og det flotte lysshow på bygningen og derefter vest på 34th for, at se de overdådigt dekorerede vinduer i Macy’s, der kan bryste sig af titlen som verdens største butik og mest historiske af dem alle.

Snyd heller ikke dig selv for en tur i smukke Bryant Park, bag New York Public Library, hvor en skøjtebane og mere end 100 juleboder, sælger gaver, lækkerier og kunsthåndværk.

Gå ikke glip af jul i New York. Vi lover det er en fantastisk oplevelse!

Læs mere om juletræs-tændingen hos Rockefeller Center og om jul i New York her: http://rockefellercenter.com/holidays/

DEL
Forrige artikelChrysler Building
Næste artikelBrooklyn Bridge

EFTERLAD ET SVAR