Januar i New York

Januar i New York byder på mere end kulde og sne. Vi har samlet en oversigt over ting du ikke må gå glip af, når du besøger Manhattan i januar måned.

Rockefeller Christmas Tree

Hvis du er gået glip af juletiden i New York, kan du stadig nå, at se et af de mest ikoniske juletræer i verden. Rockefeller Christmas Tree står nemlig stadig tændt i første uge i januar og er bestemt et besøg værd.

Frisk svømmetur 1. januar i Coney Island

Hvorfor ikke starte det nye år med en iskold tur i bølgen blå? Ryst tømmermændene ud af kroppen med en svømmetur på Coney Island, Brooklyn. Svømmeturen arrangeres af Poler Bear Club.

Dato: 1. januar hvert år
Sted: Coney Island

Winter Jazzfest

Hver januar er Winter Jazzfest vært for et stærkt lineup af jazzkomponister der strækker sig over 5 aftener. Det hele topper med et to-dags arrangement i Greenwich Village på flere af områdets hyggelige downtown-spillesteder, med et to-dags marathon. For at få adgang til hele arrangementet skal du hav et armbånd, som giver dig adgang til alle stederne.

Dato: 5.-10. januar 2017.
Priser: Weekend armbånd: $ 45. To-dags armbånd til $ 75. Læs mere her.

Chinatown Lunar New Year Firecracker Ceremony & Parade.

Januar i New York byder også på en fantastisk nytårsparade når Chinatown danner rammen om den årlige nytårsparade d. 28 januar 2017. Oplev farverige danseforestillinger, fyrværkeri og festlig udklædning. Tusinder af små firecrackers (fyrværkeri) vil blive afskudt for at drive onde ånder væk fra året, ifølge den kinesiske tradition. Hele paraden afholdes af organisationen Better Chinatown Society.

Paraden og festligehederne afholdes i Sara D. Roosevelt Park. Det er helt gratis at deltage. Læs mere her.

Adresse: Chrystie St to Forsyth St, New York.
Pris: Gratis adgang.

Skøjte-tur i Central Park

Er du frisk på en tur på skøjter i Central Park? Wollman Rink er åben hele januar i New York, så der er rig mulighed for at komme op på skøjterne på den ikoniske skøjtebane på hjørnet af Central Park.

Pris: Voksne $11–$17, Seniorer $5–$9, Børn under 12: $6; Leje af skøjter: $8.
Adresse: Gå i Central Park ved W 59th St og Sixth Ave, New York, 10065.