Frihedsgudinden, en af New Yorks mest populære turistattraktioner og vartegn. Den populære dame har tryllebundet rejsende fra alle hjørner af verden for over hundrede år og er et absolut must-see på din tur til New York.

Statuen forestiller en kvinde i løse klæder med en krone på hovedet. Selve kronen symboliserer med sine 5 takker, de 5 verdenshave og kontinenter. I sin venstre hånd bærer hun USA’s lovbog påskrevet datoen 4. juli 1776 (USA’s uafhængighedsdag). I sin højre hånd bærer hun en fakkel, der brænder med frihedens flamme. For hendes fødder ligger sprængte lænker, der skal symbolisere, at al tyranni er afskaffet.

Frihedsgudinden blev givet til USA som en gave fra det franske folk, til ære for USA’s afhængighed. The Lady of Liberty blev afsendt fra Europa til New York i hele 350 stykker og det tog mere end fire måneder, at sætte hende sammen. Frihedsgudinden har raget op over New York Harbor siden indviet den 28. oktober 1886.

Statuen er designet af Frédéric Auguste Bartholdi (en fransk billedhugger) og bygget af Gustave Eiffel. Statuens samlede vægt er på 450.000 pounds (204,1 ton) og er 151 fod høj (93 meter, heraf 46 meter statue samt 47 meter sokkel.

TIP: Du kan faktisk få en gratis sejltur forbi Frihedsgudinden Staten Island færgen – helt gratis! Læs mere her.

Vil du se Frihedsgudinden lige i øjnene? Så flyv med på en helikopter-tur over Manhattan. Læs mere her.